Šviesos erdvė

Full Version: Kelias su Reiki - Havajo Takata
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
[HEADING=1]Kadangi Havajo Takata sugebėjo praktikuoti Usui Shiki Ryoho Havajuose ir už jų ribų, jos studentai tyrinėjo šios praktikos efektus savo gyvenimuose. Nuo to laiko kai Takata paliko šį pasaulį 1980 metais, mokiniai pradėjo tobulinti šią sistemą. [/HEADING]
Kartais tie pakeitimai buvo atliekami patenkinti tam tikrą mokinių poreikį, kartais perteikti mokytojo filosofinį požiūrį į gyvenimą, o kartais tiesiog iš nesusipratimo. Tai natūralus procesas. Kada mes, kaip žmonės atrandame kažką kas atveria duris į save, pirmas dalykas ką mes su tuo norime padaryti, tai priskirti tą reikalą kaip savo. Mes įnešame savo asmeninius troškimus, filosofiją į tam tikrą praktiką.

Tęsiantis šiam procesui praktika įgauna naujas formas su skirtingais fundamentaliais principais skirtais mokiniui. To pasekoje šiandien mes turime tokį didelį skirtingų Reiki stilių pasirinkimą. Koks stilius yra tinkamiausias man? Atsakykite į šį klausimą sau. Tuomet belieka tik praktikuoti, praktikuoti ir dar kartą praktikuoti. Gydyti kitus kiek galima daugiau, priimti seansus sau, pritaikyti Reiki principus kasdieniame gyvenime ir pasinaudoti Reiki energijos vedimu per mūsų gyvenimą. Aš atradau tai, kad gilėjant praktikai atsiranda kaina ir gylis šio kelio.

Šiuo momentu praktikas jau yra pasirinkęs tam tikrą kelią, kuriame praleido kažkurį laiką ir jau atsidavė gyvenimui su Reiki energija procesui. Tai yra esminis išbandymas bet kokiai dvasiniai praktikai; bet kokiam gydymo menui. Gilesni klausimai iškyla į paviršių.

Kaip aš galiu išlaikyti mano praktiką brangia man ir tuo pat metu leisti kitiems atrasti savo kelią? Kaip aš galiu gerbti kitus mokytojus, jeigu aš nesutinku su jais? Kaip aš galiu atrasti savo vietą dvasinės komercijos pasaulyje nešmeižiant kitų? Ar aš galiu leisti kitiems padėti man, jei aš nesutinku su jais? Kaip man eiti savo keliu nelyginant savo kelio su kitais?

Eidama Reiki keliu aš atradau, kad ši energija veda mane keliu, kuris yra skirtas man kaip žmogui ir kaip asmenybei. Kuo labiau aš sugebu atsiduoti šiam keliui, tuo labiau aš jaučiu ramybę ir užtikrintuma, jog tai yra mano kelias ir niekieno kito. Jei kiti žmonės nori išmokti stiliaus, kurį praktikuoju, aš su malonumu tai darau. Tai suteikia naujiems mokiniams pradinį tašką iš kurio jie sėkmingai gali vystyti savo asmeninį kelią.

Būdama mokytoja aš vadovaujuosi dviem principais. Aš turiu teisę į savo kelią, o mano asmeninė praktika nėra pririšta prie formos, o prie mano tobulėjimo kaip mokinio. Antrasis principas – būdama mokytoja ir mokydama kitus aš jaučiu atsakomybę pristatyti šį kelią naujiems mokiniams kaip galima lengviau ir paprasčiau. Aš esu pririšta prie savo atsidavimo praktikai, kuri suteikia man viską ko man reikia mano asmeniniam tobulėjimui.

Kiekvienas iš mūsų gyvenantis šiame moderniame susiduria su galybe pasirinkimu. Apsisprendimui, kurį sprendimą priimti mes pasitelkiame palyginimus. Tačiau absoliučios dvasios pasaulyje neegzituoja jokie lyginimai. Yra tiesiog pasirinkimas. Joks pasirinkimas nėra labiau teisingas ar neteisingas už bet kurį kitą. Kartą pasirinkę, mes galime rinktis dar kartą. Mes galime pasirinkti savo mokytoją ir kelią tam tikru gyvenimo laikotarpiu. Esant reikalui galime rinktis dar kartą. Jokio pasirinkimo negalima smerkti ar kaltinti, lyginti, kuris kelias yra labiau tradicinis, o kuris autentiškas.

Nuostabus dalykas yra tai, kad mes turime galimybę gydyti save su Reiki, kai esame labai pasimetę, kai mums labai skauda, kuomet gydymas yra gilus ir skausmingas, kuomet džiaugsmas veržiasi pro kraštus, o ašaros krenta be priežasties. Stebuklinga galimybė pasinaudoti šia mūsų gilios esybės dalimi suteikiant naudą sau ir kitiems skatina pagarbą ir dėkingumą Mikao Usui ir jo misijai.