Šviesos erdvė

Full Version: Jėzaus ir Budos panašios mintys
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
[attachment=0]
Jėzus: "Darykite kitiems taip, kaip norite, kad jie darytų jums."
Luko 6, 31
Buda: "Žiūrėk į kitus kaip į save." Dhammapada 10, 1

Jėzus: "Jei kas tave muša per skruostą, atsuk ir kitą."
Luko 6, 29.
Buda: "Jei kas nors suduotų tau smūgį ranka, lazda ar peiliu, atsisakyk bet kokių norų ir nesakyk piktų žodžių."
Madžhima Nikaja 21:6

Jėzus: "Iš tiesų sakau jums: kaip nė vienam iš šitų mažiausiųjų to nepadarėte, taip ir man nepadarėte."
Mato 25, 45
Buda: "Jei jūs vieni kitų nelankote, tai kas gi jus prižiūrės? Kas nori mane slaugyti, tas turi slaugyti ligonius".
Vinaja, Mahavagga 8:26.3

Jėzus: "Padėkite savo kalaviją atgal į vietą, nes visi, kurie griebiasi kalavijo, nuo jo žus."
Mato 26:52
Buda: "Atsisakęs atimti gyvybę, asketas Gautama gyvena susilaikydamas nuo gyvybės atėmimo, neturėdamas nei lazdos, nei kardo".
Digha Nikaja 1:1.8

Jėzus: "Tie, kurie nori išgelbėti savo gyvybę, ją praras, o tie, kurie praranda gyvybę dėl manęs, ją išgelbės".
Mk 8, 35
Buda: "Atsisakęs visų minčių ir egoizmo, nušvitęs žmogus išsilaisvina neprisirišdamas".
Madžhima Nikaja 72:15

Jėzus: "Tad eikite ir padarykite mano mokiniais visų tautų žmones, krikštydami juos vardan Tėvo, ir Sūnaus, ir Šventosios Dvasios, ir mokydami juos klausyti visko, ką esu jums įsakęs."
Mato 28, 19-20
Buda: "Mokykite dharmos, kuri yra graži pradžioje, graži viduryje ir graži pabaigoje. Aiškinkite dvasia ir raide pagal Brahmos pavyzdį. Taip jūs būsite visiškai išsipildę ir visiškai tyri".
Vinaja Mahavagga 1:11.1