Rate Thread
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Svetimas tikslas
Deklaravimas

Užsibrėždami savo tikslą, paklauskite savęs: ar aš tikrai to noriu visa širdimi, ar man tik norisi norėti? Jei jums tenka save įkalbinėti, vadina si, tikslas svetimas. Jeigu tikslas jūsų, savęs įkalbinėti nereikės. Judėjimas prie svetimo tikslo visada palieką šventę iliuzinėje ateityje. Artėdami prie savo tikslo, jūs laimingi jau dabar. Svetimas tikslas – tai visada smurtas prieš save, prievarta, pareiga. Svetimas tikslas dangstosi mados ir prestižo kauke, vilioja savo neprieinamumu, verčia jus kažką įrodinėti sau ir kitiems. Svetimą tikslą jums primeta kiti, jis prisideda prie svetimos gerovės. Ieškokite savo tikslo.

Aiškinimas

Svetimas tikslas yra dvasinio diskomforto priežastis. Klaidingi tikslai paprastai labai patrauklūs. Jūsų protas užsidegęs visaip liaupsins įvairius tikslo privalumus. Bet jei jus kažkas slegia, nors tikslas labai patrauklus, būkite sąžiningi sau. Žinoma, protas net klausytis nieko nenori: viskas puiku ir nuostabu. Tuomet iš kur tas niūrokas šešėlis? Mąstydami apie tikslą, negalvokite apie jo svarbą, neprieinamumą ir priemones jam pasiekti – atkreipkite dėmesį tik į dvasinio komforto būseną. Įsivaizduokite, kad jūs pasiekėte tikslą, ir viskas jau praeityje. Jums gera ar bloga? Nepainiokite dvasinio susikaustymo (arba drovumo: „Nejaugi visa tai man?“ ) su diskomfortu. Dvasinis diskomfortas – tai slegiantis depresija arba naštos jausmas, silpnai pasireiškiantis optimistinių proto samprotavimų fone. Dvasinį susikaustymą galima pašalinti skaidrėmis, diskomforto – niekada.
Reply

Forum Jump:

Recently Browsing 2 Guest(s)