Rate Thread
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ar egzistuoja K. Kastanedos mokymas?
Nėra jokio K. Kastanedos mokymo. Visi jo užrašyti Meksikos šamanų praktinių technikų, filosofijos, kultūros tekstai yra tik linija perduodama iš kartos į kartą vienoje iš daugelio uždarų magų bendruomenių, šiuo atveju Centrinėje Amerikoje. Kastanedai šias žinias perdavė jo mokytojas, Yaki genties indėnas don Chuanas Matusas. Skeptikai bando įrodyti, kad don Chuanas literatūrinis išgalvotas personažas. Ar tai tiesa ar ne visiškai nesvarbu, nes visas don Chuano mokymas guli ir kituose tradicijuose, papročiuose, ezoterinėse filosofijuose tik jos įvyniotos į kitus terminų audeklus. Nėra skirtumo kur melas, o kur tiesa nes reikia veikti abiem atvejais. Pirmu atveju tikėti. Antru netikėti. Galū gale praktikuojant „nagvalizmo“ siūlomas praktikas ateina laikas kai tiesa ir melas tampa nebereikalingi ir nereikšmingi.
Kastaneda atvėrė visiems seniai praktikuojamą, bet naujai pažįstamą magijos sampratą paremtą toltekų religijos motyvais. „Nagualizmo“ negalima priskirti prie „new age“ judėjimo. „Nagvalizmas“ yra niekas apimantis viską. Netgi tas žodis „nagualizmas“ netinkamas, nes yra žodis turintis verbalinę reikšmę. Praktikuojantys don Chuano mokymą eina tokiu keliu, kad jų patirtis yra ir anapus sintaksės, anapus žodžių ir lingvistikos. Šamanizme subjektas ir objektas yra
tas pats, ten pat, tuo pačiu metu. Tiktų toks pasakymas: „ Aš buvau, manęs nebuvo, aš esu, manęs nėra, aš būsiu, manęs nebus – ir tai yra tiesa ir netiesa kartu nes šamanui tokių dalykų kaip tiesa ir netiesa paprasčiausiai nebelieka. Neviską galima pasakyti ką nors pasakant ir įvardijant. Kaip indėnų patarlėje: „Jeigu kalbi, tai pasakyk ką nors geriau negu tyla“. Yra daugybę sintaksių, ne vien toji žmogiškoji, kuri reikalauja pradžios, vystimosi ir pabaigos. Niekada nedarykit jokių išvadų ir niekad netikėkit niekuo įskaitant ir save. Taip energija teka laisvai - dvasia pati renkasi.
Reply

Messages In This Thread
RE: Ar egzistuoja K. Kastanedos mokymas? - by Linas - 01-12-2024, 07:27 PM

Forum Jump:

Recently Browsing 2 Guest(s)