Rate Thread
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Papadži
Pažvelkite meilės akimis
K: Jei kažkas mane įžeidžia, aš supykstu ir noriu atsakyti tuo pačiu.
A: Jei jūs atsakysite atgal su meile, su bučiniu, skriaudėjas pamirš savo blogą elgesį; jis daugiau nebe skriaus nei vieno. Jūs turite gyventi išmintingai, jei norite mėgautis šiuo nuostabiu gyvenimu, šiuo nuostabiu pasauliu, kuris yra skirtus jums. Jame yra tiek daug nuostabių dalykų: kalnai, upės, paukščiai, gyvūnai. Ko dar jūs galite norėti? Jame yra debesys, saulė, mėnulis bei žvaigždės. Kodėl jūs neatsimerkiate ir nesimėgaujate šia kūrinyja, kuri yra jūsų kūrinys? Viskas susiję su jumis.
Taigi, kaip atsiranda pyktis? Kartais taip nutinka valgant, ypač kai maistas yra labai skanus ir jūs įsikandate į liežuvį. Jūs juk nekeliaujate pas dantistą, kad šis išrautų dantis, kurie įkando į liežuvį; su jais nėra nieko blogo. Liežuvis žino. „Mes esame draugai, aš mėgaujuosi skoniu, o jie kramto. Aš nerausiu jų dėl to, kad šie įkando man“. Tokiu pat principu elgkitės su visais gyvenime, tuomet jūs tikrai žinosite kaip gyventi su meile.
Daug metų atgal, vienas ūkininkas pakvietė mane apsilankyti jo kavos plantacijoje. Jis nusivežė mane ten sekmadienį; dieną, kai aš nedirbau. Jis pasakė: “Šeštadienio vakarą važiuosime su džipu. Mano virėjas nemiega kalvos viršūnėje esančiame namelyje. Kava auginama šlaituose, o jos džiovinimo vieta yra apačioje. Eidamas ten apsistoju namelyje, kuris yra gerai įrengtas kalvos viršūnėje, o virėjas su šeima lieka apačioje kalno, kavos džiovinimo srityje. Taigi, kai tik pabusiu, nusileisiu nuo kalno jo parsivežti… “.
Ryte jis išvažiavo man dar neatsikėlus. Prabudęs pamačiau labai gražų reginį. Plantacija aplink mane buvo apaugusi apelsinmedžiais. Medžiai ten buvo pasodinti tik dėl savo šešėlio, kad apsaugotų kavos augalus nuo tiesioginės saulės spindulių. Ūkininkas nebuvo suinteresuotas parduoti apelsinų, todėl visi laukuose kritę vaisiai tiesiog supūdavo ant žemės. Išėjau iš vasarnamio ir pamačiau krūmus aplipusius apelsinais. Jaučiausi labai laimingas juos matydamas, tiek krūmų, apkrautų apelsinais, liečiančių žemę, tiek daug oranžinių vaisių. Visus šiuos apelsinus mačiau ryto saulėje ir jaučiau tokį džiaugsmą.
Pakylėtų jausmų kupinas aš stovėjau prieš šiuos nuostabius vaisių krūmus ir ištariau garsiai: „Labas rytas Motina, kaip tu gyveni? Tu esi labai laiminga, tu turi tiek daug vaikų“. Man neatėjo į galvą ją įskaudinti, net nuskinti vieno jos vaisiaus sau. Pakako tik pamatyti apelsinų grožį ir šią medžio būtybę, kuri taip didžiuojasi savo vaikais. Man ji patiko, aš ją mylėjau ir pats pabučiavau tą medį. Aš buvau toks laimingas! Man net minties nekilo mintis skinti apelsinus. Tą pačią akimirką medis atsakė man: „Aš esu labai laiminga su tavimi, todėl siūlau tau šiuos vaisius“ ir iškart nuo medžio nukrito dvylika didelių apelsinų
Aš neišsigalvoju šios istorijos. Viskas tikrai taip ir nutiko, kaip pasakoju. Aš esu matęs dar daugiau panašių dalykų. Mes esame viena – nėra jokios atskirties tarp mūsų, tiesiog mes to nesuvokiame. Ta pati tiesa yra su akmenimis, su medžiais, su paukščiais, su upėmis: jūs galite kalbėtis su jais visais, ir pamatysite kaip galite gauti meilės iš visko. Taigi, aš kalbėjau su šiuo medžiu ir ji atsakė man. Ji tarė: „Aš taip pat esu laiminga. Aš noriu tau duoti savo apelsinus, prašau paimk juos“. Aš paėmiau vieną ir vėl pabučiau medį. Aš galėjau suvokti, kaip ji jaučiasi; Aš galėjau suprasti jos kalbą.
Kur čia paslaptis? Tai buvo tik meilė. Matykite viską meilės kupinomis akimis. Jei jūs į visus žiūrėsite su meile, aš nemanau, kad jie galės ant jūsų pykti. Kartais pyktis gali jus aplankyti. Kai viešbutis bus pilnas, nebus kambarių, nebus apgyvendinimo vietų, niekas ten neis. Lygiai taip pat, jei jūsų namai yra kupini meilės, visi pykčiai, geismai ir godumas pamatys, kad namai jau yra pilni ir jie neįeis į vidų; jie eis ir ieškos kokių kitų nakvynės namų. Jei durys atviros godumui, geismui ir pykčiui, jie tuoj pat įeis; jie niekada nelauks registracijos laiko.
Jei jūs mylite žmonės, kas neatsakys jums meile taip pat ?
Gruodžio 13 diena, 1991 metai
[Image: papaji.jpg]
Reply

Messages In This Thread
RE: Papadži - by Linas - 09-23-2023, 03:31 PM
RE: Papadži - by Linas - 09-23-2023, 03:32 PM

Forum Jump:

Recently Browsing 3 Guest(s)